Viimeisiä maisemia / The Last Landscapes

Toivottavasti en koskaan näe planeettamme viimeisiä maisemia. Tosin me kaikki koemme joskus omat henkilökohtaiset viimeiset maisemat. Eräät ihmiset tulevaisuudessa joutuvat kokemaan maapallon eri osissa todellisia viimeisiä maisemia. Siihen toivottavasti on vielä paljon aikaa!

Tämä ajatus on ollut lähtökohtanani Viimeisiä maisemia-maalaussarjaani. Teoksia on syntynyt vuoden 2011 aikana 14 kappaletta. Edelleen sarjaan on syntymässä lisää teoksia. Olen toistaiseksi tiukasti pidättäytynyt horisonttaalisessa sommittelussa ja akryylimaalin erilaisissa tekniikoissa. Vain kahdessa maalauksessa olen tehnyt pienen syrjähypyn struktuuritekniikan käyttöön pohjapinnan vaatimuksesta.

Tärkeänä perusajatuksenani on ollut tehdä kaikki maalaukset kierrätysmateriaalipohjiin.  Minulla on käytössäni poisjääneitä kangassermejä, mitkä ovat ennen eroittaneet jokaiselle työntekijälle oman työtilan isossa työhallissa. Minulle on luontevaa ja mielekästä käyttää mahdollisimman paljon erilaista kierrätysmateriaa kaikissa teoksissani mitä teen. Toisinaan materia ei tietenkään ole kuranttia, mutta juuri siinä koen ottavani käyttöön taiteen tuottamiseen liittyvän ”raskaansarjan” pakollisen työkalun: Lapsen luovuuden ja mielikuvituksen hengen.

Viimeisiä maisemia -maalaussarjassa olen halunnut luoda kauniita, mutta jotenkin vinksahtaneita tilanteita, tunnelmia ja maisemia. Jotakin on jokaisessa teoksessa nyrjähtäneenä kuin pitäisi luonnollisesti olla. Kuu on useassa teoksessani läsnä. Tietenkin, se on niin klassinen ja aina lumoava elementti maisemamaalauksessa.

Osa maalauksista on syntynyt yhdessä yössä ja toisia taas on hiottu ajatuksin ja pienin vedoin vuoden 2011 aikana. Mielestäni eräs haastavin hetki taiteenteossa on luottaa jättää teos rauhaan. Eli se on valmis ja siihen ei ole enää minun tarve palata koskaan.

Teossarjaani näkevä yleisö saakoot pohdintaa Viimeisistä maisemista, joista ei toivottavasti tule koskaan realismia. /

Series “The Last Landscapes” are painted on old foldin screens that was found from old warehouse. Soft sackcloth-like material brings a new dimension to the works. All landscapes seem us very familiar, though heavily stylized. After the painting does not aspire to the exact version of the landscape, but the mood of what the landscape will look like when the human race has managed to destroy itself after ecological disasters. Despite the gloomy scenery is beautiful, dangerously beautiful. Works with bright colors and a controlled use of the landscape make the serie enjoyable. But none of us want that picture with the last caravan moves along the oddly -colored deserted the country takes place.

 

RevontuletRevontulet/Enkelten tanssi/
Northern Lights

153 X 76 cm

 

Tulvan jälkeenTulvan jälkeen / After The Flood
153 X 76 cm

 

Punainen aurinkoPunainen auringonlasku / Red Sunset
153 X 76 cm

 

Fukusiman KuuFukusiman kuu / The Moon Of Fukusima
76 X 50 cm

 

London Bridge Has Fallen DownLondon Bridge Has Fallen Down
153 X 56 cm

 

LaskeumaLaskeuma/Heijastus
The Reflection

153 X 76 cm

 

ÖljysadeÖljysade / Oil Rain
159 X 76 cm

 

Viimeinen hyppyViimeinen hyppy / The Last Jump
153 X 76 cm

 

KuunsilmäKuunsilmä / Eye Of The Moon
150 X 75 cm

 

Viimeinen jäävuoriViimeinen jäävuori / The Last Iceberg
153 X 76 cm

 

Keltainen heijastusKeltainen heijastus / Yellow Reflection
153 X 76 cm

 

AalloissaAalloissa / In The Waves
150 X 76 cm

 

KaravaaniKaravaani / Caravan
153 X 76 cm

 

KalapilvetKalapilvet /Fish Clouds
75 X 50 cm

 

Purnun KuuPurnun kuu / The Moon Of Purnu
45 X 25cm

 


__________________________________________________________________________________

 

POLTETTUJA MAISEMIA / BURNT LANDSCAPES

 

Poltettua maataPoltettua maata / Burnt Soil
Akryyli ja tuhka kierrätyslaminaatille/
acrylic paint and ash on board
30 X 25 cm

 

Sateen Silmät 1/2Sateen silmät 1/2
Eyes Of Rain 1/2
Akryyli ja tuhka laminaatille/
acrylic paint and ash on board
25 X 15 cm

 

Sateen Silmät 2/2Sateen silmät 2/2
Eyes Of Rain 2/2
Öljyväri ja tuhka laminaatille/
oil paint and ash on board
25 X 20 cm